Personlig profil Monika Englund

 

Monika von KurzynskiFödd den 6 april 1973 i Krylbo (Södra Dalarna). Min pappa var polisinspektör och min mamma som kommer från Tyskland arbetade som undersköterska.

Jag läste tekniskt gymnasium i Avesta och efter studenten flyttade jag till Umeå och började läsa på elektroingenjörslinjen vid Umeå Universitet. Efter en tid bestämde jag mig för att söka till polishögskolan i Solna. När jag fick beskedet att jag kommit in avbröt jag studierna i Umeå.

Efter att jag i juni 1996 avslutat polisutbildningen anställdes jag vid polismyndigheten i Västerbottens län och började jobba som ordningspolis i Umeå. Vid sidan av polisjobbet studerade jag juridik och pedagogik på Umeå Universitet.

Mina språkkunskaper i kombination med mina övriga erfarenheter gjorde att jag i september 2000 valdes ut som en av tio svenska poliser för att representera Sverige i ett internationellt projekt under världsutställningen EXPO 2000 i Hannover, Tyskland. Projektet "Foreign Police Officers at the EXPO 2000" finansierades och genomfördes som ett EU-projekt med målet att förbättra och utvidga det internationella polissamarbetet, framförallt mellan de europeiska länderna.

I augusti 2001 flyttade jag till Tyskland. Eftersom min svenska polisutbildning inte accepteras i Tyskland, bestämde jag mig för att satsa på mina språkkunskaper och började studera i Hildesheim. Till att börja med genomförde jag utbildningen "Internationell Kommunikation och översättning" och tog min Bachelor of Arts examen i maj 2005. Direkt därefter gick jag utbildningen "Språk och teknik", även den i Hildesheim, och tog min Master of Arts examen i April 2007.

Jag arbetar nu som översättare, tolk och kursledare i svenska, håller seminarier i interkulturell kommunikation och jobbar på mässor. Mitt arbete är mycket varierande och väldigt intressant och jag kan använda och vidareutveckla mina sociala och kommunikativa egenskaper och kvalifikationer.

Jag står gärna till förfogande för att svara på frågor om mina kvalifikationer och min utbildning. Ta kontakt

» upp

Bilden ovan © Sascha Böhnke / PIXELIO

Dynamic Words Logo

Monika Englund  internationell kommunikation och facköversättning; Am Papenberg 33  D-31162 Bad Salzdetfurth,  Tyskland
Tel. + 49 (0)5063 781 42 03  Fax + 49 (0)5063 781 45 27  info@dynamic-words.de   »Impressum   »Datasäkerhet

;)